Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

18 collega's volgen een BBL opleiding

 

Op dit moment volgen 11 collega's bij Wassink een BBL-opleiding, naast onze 8 IW-leerlingen. BBL betekent dat ze 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school gaan. Er worden op allerlei vakgebieden opleidingen gevolgd, zoals de MIT, elektrotechniek en service en onderhoud.

We hebben één van de 11 collega's -Andy Ruesink- geïnterviewd over hoe het is, om naast je werk een opleiding te volgen.

Andy vertelt: "Ik ben nu aan het 2e jaar begonnen van de opleiding MIT-W. Deze opleiding duurt totaal 2 jaar. Dit is de eerste opleiding weer wat ik volg, nadat ik in 2012 de opleiding middenkader engineering afgerond heb. Het is fijn om dieper in te gaan op materie. Verder leer ik tijdens mijn studie álle facetten van een project: van het maken van een plan tot calculatie, en van werkvoorbereiding tot aan projectmanagement. Bij Wassink ben ik nu tekenaar/werkvoorbereider en houd ik me normaal niet bezig met dit soort zaken. Het is heel leerzaam om ook te weten wat er in het project vóór en ná jou door collega's gebeurt.

Ik werk 4,5 dag bij Wassink, en ga een middag en avond naar school. Voor corona reed ik elke maandag naar Zwolle, de lessen worden nu online gegeven. Omdat ik al heel wat werkervaring heb bij Wassink, vind ik de opleiding niet perse moeilijk. Het is soms wel een uitdaging om thuis alles te combineren: mijn vriendin volgt ook een opleiding naast haar werk en we hebben samen een zoontje van 1,5. Over een klein jaar heb ik een diploma op zak, daar doe ik het voor! 

 

 

Ga terug