Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

24 NOM woningen voor plan Kobus

 

Klomps Bouwbedrijf zal medio 2018 starten met de bouw van 24 zogeheten NOM woningen op nieuwbouwlocatie Kobus in Aalten. Wij mogen hier de w- en e- installaties uitvoeren. De officiële start van de bouw is gevierd op dinsdag 13 maart. 

Energiezuinig wonen

Een Nul op de Meter (NOM) woning maakt het mogelijk om zeer energiezuinig te wonen. NOM woningen worden eerst verregaand geïsoleerd, waardoor de warmtebehoefte fors omlaag gaat. De resterende warmtevraag wordt vervolgens duurzaam opgewekt, met zonnepanelen en een warmtepomp. Daarmee zijn de woningen geschikt om net zoveel energie op te wekken als energie te verbruiken, waardoor de energiemeter op nul kan eindigen. Het uiteindelijke resultaat zal in de praktijk afhangen van het gebruik van de bewoners. Zo verbruikt een gezin van vijf meer energie dan een huishouden bestaande uit twee personen. Vaststaat dat de woningen zeer energiezuinig gebouwd worden.

24 eengezinswoningen

Er worden in totaal 24 eengezinswoningen gerealiseerd. Acht woningen met drie slaapkamers en 16 woningen met twee slaapkamers. Daarmee zijn de woningen voor verschillende doelgroepen geschikt. Alle woningen hebben een huur onder de huurtoeslaggrens. De werving wordt binnenkort opgestart. Hoe eerder de nieuwe huurders bekend zijn, hoe meer persoonlijk keuzes er nog gemaakt kunnen worden.

Start bouw

Dinsdag 13 maart vond de officiële start bouw plaats. Samen met wethouder Kok werd het startsein gegeven voor de bouw van deze woningen. De fysieke start van de bouw laat nog iets langer op zich wachten. De planning is om medio 2018 te gaan bouwen.

 

 

Ga terug