Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

Start bouw 5 NOM woningen in Zeddam

 

Aan de ‘s-Heerenbergseweg in Zeddam is OptimumPlus gestart met de bouw van vijf zogenaamde Nul-op-de-meterwoningen. In samenwerking met en in opdracht van OptimumPlus voeren wij de w- en e-installaties uit. De vijf woningen in Zeddam zijn de eerste van in totaal 30 NOM-woningen welke dit jaar nog gebouwd worden op verschillende plekken in de gemeente Montferland. De officiële start is gevierd op vrijdag 23 maart.

 

Primeur voor Zeddam

Zeddam heeft de primeur. Woningcoöperatie Plavei levert hier haar eerste nieuwbouwwoningen op. Samen met wethouder Gerritsen van Montferland en Edo van Campen van aannemer OptimumPlus, een samenwerkingsverband tussen Van Campen Bouwgroep en Klomps Bouwbedrijf, onthulde hij vrijdagmiddag 23 maart het bouwbord. Dit gebeurde onder toeziend oog van medewerkers van de betrokken partijen en buurtbewoners. De bouw van de woningen in Zeddam is in het najaar gereed. De andere 25 NOM-woningen worden gebouwd in Braamt, ’s-Heerenberg en Kilder.

 

 

 

Wat is een Nul-op-de-meterwoning?  

Een NOM-woning wekt evenveel (of meer) energie op als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddeld gebruik van de woning. Kort samengevat betekent het dat het stroomverbruik van de installaties, zoals de verwarmingsinstallatie en de ventilatie-installatie, samen met het gemiddelde verbruik van stroom door de bewoners, zoals het gebruik van huishoudelijke apparatuur, verlichting en overig stroomverbruik wordt teruggewonnen. De energie hiervoor wordt geleverd via zonnepanelen die op de woning geplaatst zijn. Hierdoor wordt evenveel (of meer) stroom opgewekt als verbruikt, waardoor het saldo op de stroommeter nul is. De NOM-woningen zijn ook goed geïsoleerd, waardoor verwarmen ook maar beperkt nodig is. En alle installaties zijn elektrisch. De woningen in Zeddam hebben dus geen gasaansluiting.

 

 

Bron: Plavei

 

 

 

Ga terug