Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

Energieneutrale SEAT showroom voor DAGO in Doetinchem

 

De verbouwing van het SEAT-pand van DAGO in Doetinchem is in volle gang. Het pand wordt volledig energieneutraal en put uitsluitend energie uit puur duurzame bronnen. Wassink Installatie heeft hiervoor de werktuigbouwkundige installatie gerealiseerd.

 

Duurzaamheid en een comfortabel klimaat

Wassink Installatie biedt een totaalpakket aan installaties op het gebied van o.a. verwarming, luchtbehandeling en koeling. Mét het oog op duurzaamheid en energiebesparing. 

Het pand zal volledig zelfvoorzienend zijn, wat betekent dat er geen aansluiting voor aardgas komt. De stroom voor verlichting, verwarming en verkoeling in het pand zal afkomst zijn van zonnepanelen op het dak.  Er is een luchtwarmtepomp geplaatst waarmee de showroom en kantoren verwarmd en gekoeld kunnen worden. Op dit systeem is ook de vloerverwarming van de showroom aangesloten om een goed en comfortabel klimaat te kunnen realiseren met minimale energie.

Het systeem heeft een hoog rendement (COP 4,2) en is all-electric waarbij de benodigde elektrische energie opgewekt wordt middels PV panelen waardoor de installatie energie neutraal is.

Het sanitair is uitgevoerd met minimale spoeling zodat hiermee ook water bespaard wordt.

 

 

 

 

 

Ga terug