Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

Gelders Energie Akkoord

 

In het netwerk van het Gelders Energieakkoord (GEA) werken bijna 250 Gelderse organisaties samen. Het doel is 55% minder CO2-uitstoot in 2030 en een klimaat neutrale provincie in 2050. Eind september heeft een talkshow plaatsgevonden waar deelnemers hun visie over energietransitie gaven. Namens de installatiebranche werd onze financieel directeur Anne Wassink geïnterviewd. Ook werd namens Techniek Nederland -de ondernemersvereniging van technische dienstverleners en installatiebedrijven- regiomanager Berthold van Benthem geïnterviewd.

 

Hieronder hebben wij enkele highlights genoemd uit het interview van Anne en Berthold. Bekijk het volledige filmpje van ca. 10 minuten onder aan deze pagina. Via deze link is de hele uitzending van ca. 1 uur te bekijken

 

Anne: "Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun foodprint en gaan hierin ook investeren. Het klassieke beeld van een installateur is dat zij de CV-ketel onderhouden. Dat is echter al lang niet meer van deze tijd. Op kantoor al, wordt door een tekenaar/werkvoorbereider een 3d tekening gemaakt, BIM genoemd. In de uitvoering betekent het niet dat monteurs alleen maar met hun handen werken, zij moeten namelijk met andere bouwpartners de planning halen. Dit vergt dat monteurs goed moeten kunnen communiceren en samenwerken. Bij de regeltechniek zien wij dat installaties op afstand worden beheerd. In deze functies is veel meer ICT kennis benodigd". 

Berthold: "De trend is dat de installateur een steeds groter aandeel krijgt in nieuwbouw. De ontwikkelingen in de installatietechniek gaan razendsnel. Denk aan zonnepanelen of warmtepompen. Installateurs dienen hiervoor hun mensen veel breder op te leiden. Wassink Installatie is hierin, zeker in Gelderland, één van de koplopers."

Anne: "Onze visie hierin is dat werken in de installatiebranche 'een leven lang leren' is, steeds meer. We zien dat leerling monteurs vanaf hun 16e bij ons in dienst komen. Zij moeten continu blijven leren omdat de ontwikkelingen zo snel gaan. Deze technische ontwikkelingen maakt dat het enorm interessant is om te werken in de installatietechniek. We zien dat techneuten altijd geïnteresseerd zijn in hoe iets werkt. Zij blijven graag op de hoogte van ontwikkelingen."

Berthold: "Om het Gelders Energie Akkoord te realiseren in 2030 of zelfs 2050, is in de installatiebranche de komende jaren 1000 mensen extra nodig in de installatietechniek. Per jaar. Alleen in Gelderland. Wij streven er naar om dit op de politieke agenda te krijgen."

Anne: "Ik vind dat wij als installatiebedrijf ook verantwoordelijk zijn om uit te dragen dat de installatiebranche een prachtige branche is om in te werken, te leren en door te groeien. Dit dragen wij als bedrijf continu actief uit. 

Berthold van Benthem en Anne Wassink over de installatiebranche: 

 

 

 

 

 

 

 

Ga terug