Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

Interview met zij-instromer Marie

 

Als vrouwelijke zij-instromer in de installatietechniek is onze collega Marie Verhaegh geïnterviewd. Lees hier het interview: 

De flyertekst ‘Branche zoekt vrouw!’ was voldoende om Marie Verhaegh in 2018 aan het denken te zetten over haar vastgelopen werk als productiemedewerker. En dit bleef niet zonder resultaat. Met de gezamenlijke inzet van Leve(n)lang Gelders Vakmanschap, OTIB, InstallatieWerk, WSGP Achterhoek en Midden Gelderland is Verhaegh sinds januari bij Wassink Installatie in Winterswijk in dienst als vakvrouw in opleiding! ‘Branche zoekt vrouw!’ is de landelijke oproep van de technische installatiebranche om de instroom van vrouwen in de technische installatiebranche te vergroten. Samen met het regionale actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap is dit initiatief voor veel vrouwen in Gelderland hét startpunt om als zij-instromer in de techniek aan de slag te gaan.

 

M/V-baan!

De meeste technische banen in de techniek worden nog altijd vervuld door mannen. Maar dit wil niet zeggen dat werken in de techniek alleen mannenwerk is, zeker omdat technische werkzaamheden net zo goed door vrouwen kunnen worden gedaan. Daarom nodigen het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ en het initiatief ‘Branche zoekt vrouw!’ vrouwen in Gelderland graag uit om hun mogelijkheden in de techniek te verkennen.

 

Werken aan je loopbaan

Verhaegh ontdekte dat haar ambities groter waren dan haar werk als productiemedewerker in het bedrijf waar ze tot voor kort werkte. De oproep om als zij-instromer in de techniek aan de slag te gaan kwam voor haar dan ook als geroepen. Ze ging in gesprek met de arbeidsmarktcoach, ontdekte via InstallatieWerk dat een baan in de techniek echt bij haar paste en ging met de inzet van een scholingsvoucher aan de slag met een basiscursus installatietechniek. Ook liep ze een aantal dagdelen mee bij Wassink Installatie. Daar klikte het zo goed dat Verhaegh inmiddels bij Wassink aan het werk is. Verhaegh werkt nu in de afmontage en - om haar techniekkennis te vergroten - in het magazijn. En naast haar werk is ze begonnen met een tweejarige opleiding installatietechniek.

 

Warm onthaal

Als toekomstig technisch vakvrouw ervaart Verhaegh haar werkomgeving bij Wassink Installatie als een warm bad: “Mijn mannelijke collega’s helpen me, leggen alles uit en accepteren me helemaal. Over het feit dat ik een vrouw ben in de techniek heb ik tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad. Echt een warm onthaal dus!”

 

 

 

Ga terug