Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

Nooit uitgeleerd in de installatiebranche!

 

Onderstaand artikel is in november 2019 gepubliceerd in de huis-aan-huis krant Winterswijk Centraal met als onderwerp 'Kiezen voor de Toekomst'. 

Nooit uitgeleerd in de installatietechniek!

 

Kevin: "De razendsnelle ontwikkelingen in de installatietechniek zorgen er voor dat ik mijn laptop elke dag gebruik"

Techniek saai? Zeker niet! In de installatietechniek gaan de ontwikkelingen zo ontzettend hard, dat bijblijven een must is. Dat merkt ook Wassink Installatie. Een installatiebedrijf met ca. 100 medewerkers, vestigingen in Winterswijk en Doetinchem en voornamelijk klanten in de regio. Wassink Installatie geeft je graag een kijkje in de keuken van verschillende functies binnen hun installatiebedrijf. 

 

“Vanuit alle vooropleidingen (VMBO-MAVO-HAVO-VWO) is het mogelijk om een opleiding binnen de installatietechniek te volgen”, vertelt Anne Wassink, directeur van Wassink Installatie. “Daarnaast zijn alle opleidingen in de regio te volgen, bijvoorbeeld op het Graafschap College of de HAN”.

 

Werkvoorbereider / tekenaar klimaattechniek

Jordie (21) werkt als werkvoorbereider / tekenaar klimaattechniek: “Bij nieuw te bouwen projecten teken ik de installatie, bepaal en bereken daarna welke producten nodig zijn en zorg ik er uiteindelijk voor dat het materiaal besteld wordt. Na de MAVO / theoretische leerweg heb ik eerst de opleiding Middenkader Engineering niveau 4 afgerond. Op dit moment ben ik via Wassink bezig met de opleiding Middelbare Installatietechniek Werktuigkundige Installaties.”

 

Monteur elektrotechniek

“Als monteur elektrotechniek leg ik elektrotechnische installaties aan bij de nieuw- en verbouw van woningen en bij grote bedrijfspanden”. Maurice (22) vervolgt: “Ik zorg er voor dat de verlichting en stopcontacten het doen, leg zonnepanelen aan en doe het voorwerk voor het aanleggen van een warmtepomp. De warmtepomp wordt geïnstalleerd door mijn collega’s van de afdeling klimaattechniek. Na het VMBO-kader ben ik via Wassink begonnen met de BBL-opleiding Elektrotechniek niveau 2, daarna heb ik niveau 3 afgerond en ben kortgeleden gestart met de opleiding Elektrotechniek niveau 4. Ik rijd in de regio regelmatig langs gebouwen waar ik meegeholpen heb aan de bouw. Dan ben ik trots!”.

 

Onderhouds- en servicemonteur klimaattechniek bedrijven

Kevin (28) vertelt: “Bij Wassink ben ik service- en onderhoudsmonteur klimaattechniek. Ik werk voornamelijk in grote panden zoals kantoren, grote bedrijven en scholen. Als ik onderhoud doe aan hun klimaatsysteem, ben ik samen met een collega zeker 1 of 2 dagen bezig. Het geeft een kick om een storing direct op te kunnen lossen. Ook de diversiteit van de werkzaamheden en de ontwikkelingen zoals duurzame energie vind ik leuk. De opleiding die ik al afgerond heb, na VMBO basis, is Werktuigbouwkundige Installaties niveau 3, op dit moment ben ik via Wassink bezig met een vervolgopleiding Servicetechnicus Klimaattechniek niveau 4”.

 

Onderhouds- en servicemonteur Klimaattechniek particulieren

Een heel andere tak van sport is service- en onderhoudsmonteur bij particulieren, dus bij mensen thuis. Remco (40) vertelt: “Anders dan bij mijn collega’s die werken voor grote bedrijven, kom ik bij meerdere klanten op één dag. Omdat de cv-ketel waar ik onderhoud aan pleeg vaak op zolder staat, moet ik netjes werken en dus geen rommel achterlaten. Het sociale aspect, veel mensen op een dag spreken, vind ik ook erg leuk aan mijn werk”.

 

Doorgroeien of veranderen van werkzaamheden

Wat we vaak zien is dat collega’s in een bepaalde functie beginnen, maar door middel van bijscholing doorgroeien of switchen naar een andere functie. Tim (34) vertelt: “Ik ben begonnen als elektromonteur. Daarna heb ik diverse opleidingen gevolgd én ben ik geswitcht van elektro- naar klimaattechniek. Ik ben doorgegroeid naar projectleider en sinds kort ben ik hoofd bedrijfsbureau van de vestiging Doetinchem”.  

Kortom: in de (installatie)techniek ben je nooit uitgeleerd, zijn de werkzaamheden afwisselend en werk je samen in teamverband.  

 

 

Ga terug