Zonnepanelen zorgvuldig geënstalleerd?

 

Wassink Installatie. Precies.

PV-panelen

 

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Zonnepanelen bestaan uit cellen die als eigenschap hebben dat er een spanningsverschil ontstaat wanneer zij worden blootgesteld aan licht. De mate van het spanningsverschil is afhankelijk van de hoeveelheid licht die ze ontvangen. Het ontstane spanningsverschil wordt gebruikt om elektrische apparaten van energie te voorzien. Een installatie van zonnepanelen is voorzien van een omvormer die de spanning, verkregen via de zonnepanelen, omvormt naar die van het openbaar elektriciteitsnet (230V-50Hz).

 

Continuïteit in de seizoenen

Omdat er ’s nachts geen zonlicht is, is de opbrengst van de zonnepanelen gedurende deze tijd nagenoeg nul. Ook in de wintermaanden is de opbrengst overdag veel minder dan op een zomerse dag. Om deze reden moet de installatie zo zijn opgebouwd dat het openbare net een tekort aan opbrengst kan overnemen, zonder dat dit waarneembaar is in het gebruik. Ook is het mogelijk meer energie op te wekken met de zonnepanelen dan nodig voor eigen gebruik. In dat geval wordt het teveel aan opgewekte energie teruggeleverd aan het elektriciteitsbedrijf, hetgeen wil zeggen dat het in mindering wordt gebracht op het totaal afgenomen aantal kWh (men noemt dit ook wel salderen).

 

Waarom een PV-installatie van Wassink Installatie? Lees het hier!


vrijblijvend advies?

Wij bekijken graag uw woonsituatie en beoordelen wat voor uw woning de beste optie is. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.