Wie houdt u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

 

Wassink Installatie. Precies.

Renovatie Vorden

 

In Vorden gaan de renovatiewerkzaamheden van 119 woningen voor opdrachtgever Prowonen gestaag door. De woningen worden energiezuiniger gemaakt en kunnen weer 25 jaar mee. 

Dit project kenmerkt zich door dat de bewoners kunnen blijven wonen. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd: in de eerste fase worden de werkzaamheden aan de binnenkant gedaan, in de tweede fase de buitenkant van het huis. Omdat er nieuwe gevels worden geplaatst, krijgt de wijk een volledig nieuwe uitstraling. Zie hiervoor de voor- en na foto's elders in dit bericht. 

Tijdens dit project werken wij in teams met andere bedrijven, 'co-makers'. Het dak, de gevel met kozijnen en de vloer worden hoogwaardig geïsoleerd. Dit wordt door bouwbedrijf Klomps uitgevoerd. De installatiewerkzaamheden voor de toiletten, de badkamer en de keuken nemen wij voor onze rekening. De bewoners hebben zelf veel keuzemogelijkheid, dat maakt dit project voor ons extra uitdagend. Zij kunnen kiezen of de keuken vernieuwd wordt en of een slaapkamer ingeruild moet gaan worden voor een grotere badkamer. Het toilet beneden wordt in iedere woning vervangen. Geen enkele woning is hetzelfde, in geen enkele woning moet dus exact dezelfde werkzaamheden gebeuren. 

 

Toilet beneden

Bij alle woningen wordt het toilet beneden gerenoveerd. De foto's hieronder hebben we op drie verschillende momenten tijdens de renovatie van het toilet gemaakt. 

 


Badkamer

Verder hebben de bewoners de keuze of zij een grotere badkamer willen op de 1e verdieping. Zij leveren dan een slaapkamer in, hier wordt een badkamer van gemaakt. In de oude badkamer komt een plaats voor de wasmachine en droger. Ook de renovatie van de badkamer hebben we in beeld gebracht: 

 

Keuken

Bewoners hebben de mogelijkheid om de keuken te vervangen. Op de laatste foto is te zien dat de schilder aan het werk is en de buizen van de installatie weggewerkt zijn.

 

 

Warmteterugwin

Bij sommige woningen, waar de cv-ketel verouderd was, hebben we de ketels vernieuwd. Ook hebben we warmteterugwinunits geplaatst op de zolder van de woningen. Omdat de woning flink geïsoleerd wordt (zie volgende alinea), moeten de woningen ook geventileerd worden. Dat wordt nu gedaan met een warmteterugwininstallatie. 
Buitenkant

Aan de buitenkant wordt een prefab gevel gezet. Het dak is volledig vernieuwd en geïsoleerd. Hiermee wordt de woning optimaal geïsoleerd. De nieuwe gevels zorgen voor een totaal nieuwe look in deze wijk! 

 

 

Ga terug