Legionella specialistisch en vakkundig bestrijden en beheersen?

 

Wassink Installatie. Precies

Legionella

 

Legionellabestrijding voor o.a. zorginstellingen en woning coöperaties

Vraagt u zich af of de aanpak van legionella ook binnen uw organisatie zou moeten gebeuren? Legionellapreventie is altijd belangrijk, maar in een aantal gevallen wettelijk verplicht! Legionellabacteriën komen altijd voor in waterinstallaties. Echter vormen ze pas een bedreiging in hogere concentraties en bij verneveling. Wassink Installatie heeft legionellaspecialisten in huis met alle kennis en expertise om legionella te bestrijden en te beheersen.

 

Controle- en beheersplan

Wassink Installatie neemt u alle zorg over legionella uit handen. Uw waterinstallatie wordt volledig in kaart gebracht, stellen gebreken aan het licht en maken een risicoanalyse. In samenwerking met geaccrediteerde partners kunnen wij watermonsters afnemen die in laboratoria worden getest op legionella. Daarnaast voeren wij ook de jaarlijkse (verplichte) keerklepcontrole uit in uw drinkwaterinstallatie.

 

Wat gebeurt er bij een legionellabesmetting?

Indien uw installatie last heeft van legionellabesmetting, reinigen en desinfecteren wij uw leidingnet. Dit doen wij door middel van thermische desinfectie: de waterinstallatie doorspoelen met heet water. Legionellabacteriën zijn namelijk niet bestand tegen temperaturen boven de 60 graden. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, is chemische desinfectie noodzakelijk. 


Wassink Installatie inschakelen?

Wij zijn 24/7 bereikbaar en leveren u service wanneer u dat nodig heeft. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.