Referenties

 

(ver)nieuwbouw Hesselink Koffie Winterswijk

In 2019 is Hesselink Koffie gestart met hun (ver)nieuwbouw. Hesselink Koffie wil de duurzaamste koffiebranderij van Nederland realiseren, met als uitgangspunt het BREEAM certificaat behalen. In het nieuwe pand staan duurzaamheid, mensen samenbrengen en het creëren van geluksmomenten centraal. Gerrit Hesselink vertelt: "Bij de plannen van ons nieuwe pand hebben wij gezocht naar bouwpartners die ons zouden gaan helpen om deze plannen geregeld te krijgen. Wassink Installatie is -net als ons- een Winterswijks familiebedrijf. We werken al jarenlang met Wassink Installatie samen, we zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van ze gewend. Dit is ook de reden geweest dat we bij de (ver)nieuwbouw van ons pand gekozen hebben voor Wassink Installatie als bouwpartner op het gebied van elektra en werktuigbouwkunde. Voor beide vakgebieden in zowel de adviserende als uitvoerende rol."


Duurzame oplossingen

Hesselink vervolgt: "In het nieuwe pand hebben wij in iedere situatie de meest duurzame keuze gemaakt. In ons pand bijvoorbeeld zorgen warmtepompen voor verwarming en verkoeling van de ruimtes. Deze worden aangedreven door elektriciteit en niet door gas. Hierdoor wordt onze CO2-uitstoot verlaagd en is ons pand -daar waar mogelijk- CO2-neutraal. Daarnaast produceren wij ook onze eigen energie. Dit doen we door middel van de 390 zonnepanelen op ons dak. Ook hierdoor wordt de CO2-uitstoot verlaagd. Verder installeert Wassink Installatie LED verlichting. LED is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Als laatste wat ik graag kwijt wil is dat ons pand is uitgerust met een Heat Recovery Systeem dat gebruik maakt van restwarmte die tijdens het brandproces vrijkomt. Nu gaat deze warmte vaak door de schoorsteen naar buiten, maar wij hergebruiken het om het pand mee te verwarmen."


Opening

Op dit moment (maart 2019) zijn de werkzaamheden in volle gang. Naar verwachting is het nieuwe pand van Hesselink Koffie voor de bouwvak bouwtechnisch afgerond, waarna ze gaan beginnen met de afwerking en inrichten. De volledig in gebruik name en opening zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2020. Onderstaande animatie geeft goed beeld van hoe het pand eruit komt te zien. 

.

 

 

Project details

 

Plaats

Winterswijk

Opdrachtgever

Hesselink Koffie

Soort werk

Renovatie, Verbouw

 

Downloads