Referenties

 

Nieuwbouw Obelink Vrijetijdsmarkt Winterswijk

Obelink Vrijetijdsmarkt heeft 1 maart 2019 de nieuwe showroom voor campers en caravans geopend. Wassink Installatie heeft hier alle elektrotechnische installaties verzorgd. Sjoerd Buning, projectleider van dit project, vertelt:


Energiezuinigheid en gebruiksgemak

"De nieuwe showroom heeft 2 verdiepingen met een totale oppervlakte van 5270 m2. Wij hebben gebruik gemaakt van de nieuwste technieken als het gaat om energiezuinigheid en gebruiksgemak. Voor de verlichting is 1 km aan lichtlijnen gemonteerd met energiezuinige LED verlichting. Er is een speciaal besturingssysteem toegepast, waarmee de gebruiker de mogelijkheid heeft om de LED verlichting niet volledig, maar voor bijvoorbeeld 50% te laten branden. Voor deze optie kan gekozen worden als het tegen de avond of in de winterperiode wat minder druk is. Omdat het zo'n grote showroom is, scheelt dat enorm in de energiekosten. De campers en caravans zijn allemaal elektrisch aangesloten, zodat de bezoeker de lamp in de camper en/of caravan kan bedienen. Voor het gebruiksgemak, maar ook voor de veiligheid (brandgevaar), kunnen de werknemers van Obelink met één druk op de knop zorg dragen dat alle campers en caravans aan het einde van de dag elektrisch worden uitgeschakeld.

Buitenverlichting

De buitenverlichting is uitgevoerd met energiezuinige LED verlichting en deze wordt volledig automatisch geschakeld met een schemerschakelaar in combinatie met een schakelklok. De verlichting in de spreekkamers, toiletten en noodtrappenhuizen is uitgevoerd met energiezuinige LED verlichting en deze wordt automatisch geschakeld met een bewegingsmelder cq. aanwezigheidsmelder. Er is een cat.6A netwerkinstallatie gemonteerd voor alle data en telefonie verkeer in de spreekkamers en de wifi aansluitpunten in de showroom. Deze netwerkinstallatie is middels een glasvezelkoppeling aangesloten op de bestaande installatie.

Zonnepanelen 

Binnenkort zal de showroom worden voorzien van een PV-installatie om de benodigde energie voor de showroom produceren. In totaal worden 480 PV-panelen gemonteerd met een opbrengst van zo’n 120.000 kWh op jaarbasis."

 

Project details

 

Plaats

Winterswijk

Opdrachtgever

Obelink Vrijetijdsmarkt

Soort werk

Nieuwbouw

 

Downloads