Referenties

 

Kramp BV te Varsseveld nieuw- en verbouw

Voor de ver- en nieuwbouw bij Kramp bv (totaal ca. 4000m2) is een warmtepomp installatie gerealiseerd met een open bronsysteem waarmee verwarmt en gekoeld kan worden. De koeling wordt gebruikt voor de kantoren en een gedeelte van het magazijn waar het extreem warm wordt door de hoge interne warmtelast. Voor de verwarming van het bestaande magazijn is een cascade opstelling gemaakt met 3 stuks HR cv-ketels met voorzetbrander. Het project omvat diverse kantoortuinen, spreek- en vergaderruimtes en een kantine.  

 

Projectomschrijving

Wassink Installatie realiseerde de werktuigbouwkundige en sanitaire installatie ten behoeve van de nieuw- en verbouw. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld middels klimaatplafonds welke per stramien gesitueerd zijn, zodat er een flexibele indeling van de kantoorvertrekken mogelijk is.

 

De warmte- en kou opwekking geschiedt door middel van een WKO installatie. Deze installatie bestaat uit zes stuks open bronnen waarmee zomers passieve koeling (ca. 320 kW) mogelijk is en in de winter middels een warmtepomp verwarming (ca. 250 kW).

 

Tevens zijn er voor de verwarming van het hoge temperatuur gedeelte (bestaande installatie) nog drie stuks verwarmingsketels, die met een gezamenlijk vermogen van ca 1.200kW voor de resterende warmte kunnen zorgen. Het hele gebouw is voorzien van een nieuw en modern gebouwbeheersysteem, waarmee de gehele installatie gemonitord kan worden op een juiste werking en minimaal energieverbruik. Daarnaast is het hele gebouw voorzien van gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

 

  • Artikel over project bij Kramp in vakblad Installatie & Bouw

In het tijdschrift Installatie & Bouw is een artikel verschenen over de duurzaamheidsambitie van Kramp in Varsseveld. Hierin wordt uiteengezet hoe de klimaatinstallaties een goede bijdrage levert aan het behalen van deze ambitie.

Lees het artikel

 

Project details

 

Plaats

Varsseveld

Opdrachtgever

Kramp Nederland BV

Opleverdatum

31-12-2014

Soort werk

Nieuwbouw, Renovatie, Verbouw

 

Downloads